What to do today? Where to go?


BE ACTIVE!

 


ALTER SPORT v sodelovanju z Hotelom Skipass & Restavracijo Kranjska Gora, vas vabi, da iz svojih počitnic naredite kar največ! Preživite čudovit in nepozaben dan na Savi Dolinki, odpravite se na avanturistični gorski safari, obiščite Sv. Višarje ali pa preživite dan na Rabeljskem jezeru!
Za vas smo pripravili množico izletov, ki se jih lahko udeležite vsak dan v tednu! Prepričani smo, da se za vsakogar nekaj najde! Preživite nepozaben dan s prijatelji, družino, sodelavci ali sorodno dušo v zavetju Triglavskega narodnega parka in si oglejte, kaj vse nam ponuja naša čudovita dežela!
 

 


Min št. Udeležencev: 4
Obvezna oprema:
- RAFTING: kopalke, majica, nahrbtnik, brisača
- POHODNIŠTVO: primerna obutev, nahrbtnikOPISI IZLETOV:

 

POHOD NA TROMEJO

 


Tromeja se nahaja na stičišču treh dežel, Avstrije, Italije in Slovenije in spaja med seboj tri narode, tri kulture. V času zimske sezone je Tromeja smučarsko središče, ki vsako leto privabi več tisoč smučarjev, poleti pa je idealna izletniška točka! Skupaj z izkušenim vodičem se bomo odpravili na pohod treh dežel, izlet bomo začeli v Avstriji, se odpravili do Italije in zaključili v Sloveniji. Obvezna je primerna obutev in nahrbtnik!
Težavnostna stopnja: nezahtevno
Čas trajanja: pol dneva
Odhod izpred hotela Skipass: 9:00

 

CANYONING


V gorskem svetu je sila vode izdolbla zelo zanimive naravne pojave - korita, zelo ozke in v skalo vrezane soteske. Nedolgo tega nismo vedeli, kaj se v njih skriva, dokler se niso radovedneži podali tudi v te kotičke, kamor prej še ni stopila človeška noga. Rodil se je nov šport - CANYONING ali po slovensko soteskanje. Vabimo vas, da si z nami ogledate korita iz žabje perspektive. Oblekli se bomo v neoprenske obleko, nogavice in rokavice, nataknili čelado, rešilni jopič in plezalni pas.
Težavnostna stopnja: nezahtevno
Čas trajanja: 3 ure
Odhod izpred hotela Skipass: 9:00


MINI RAFT


Izlet z mini raftom je lahko vaša enkratna celodnevna, dopoldanska ali popoldanska sprostitev. Za razliko od raftinga sedite v mini raftu v paru s sodelavcem, partnerjem ali otokom, vodnik pa vas vodi in zabava kar iz kajakov. Enkratna priložnost za preživljanje skupnih počitnic in nepozabno doživetje na Savi Dolinki!
Težavnostna stopnja: 1-2
Čas trajanja: 3 ure
Odhod izpred hotela Skipass: 9:00

VIŠARJE + KAMNITI LOVEC
Med najstarejšimi, najvišje ležečimi, najbolj priljubljenimi in tudi zdaj najbolj obiskanimi slovenskimi božjimi potmi so Svete Višarje. Ne le nekoč, tudi danes romamo sem Slovenci, in to iz "treh Slovenij": iz domovine, zamejstva in izseljenstva. To je kraj srečevanja treh svetov: slovenskega, romanskega in germanskega. Tu je zibelka "srečanj treh dežel", ki že leta zbira na Marijinih božjih poteh Slovence, Italijane, Furlane in Nemce. Še preden zakipi pod nebo mogočno ostenje od Montaža do Viša, ga nad Kanalsko dolino zakrijeta dva hriba: Kamniti lovec in Poldašnja špica. Oba vrhova sta imenitni razgledišči, saj sta visoka malo manj kot 2100 m, tako da do drznih prepadov najlepših sten v zahodnih Julijcih za oko ni več nobene ovire. Balkon - prva vrsta! Skupaj se bomo iz Kranjske Gore odpravili do Trbiža in nato do Žabnic, kjer se bomo z Višarsko gondolo povzpeli na Sv. Višarje. Tam si bomo ogledali znamenito romarsko vasico s cerkvico. Sledil bo odmor za pravi italijanski cappucino, nato pa spust z gondolo v dolino. Ogledali si bomo tudi veličastnega Kamnitega Lovca, nato pa sebomo odpravili nazaj v Kranjsko Goro, kjer nas bo čakalo pravo slovensko kosilo – vključeno v ceno izleta!
Težavnostna stopnja: nezahtevno
Čas trajanja: pol dneva
Odhod izpred hotela Skipass: 9:00

 

GORSKI SAFARI


Skupaj se bomo odpravili na nepozabno doživetje po čudovitih Karavankah, na meji Slovenije in Avstrije!Z jeepom se bomo spustili po gorskih poteh in doživljali pravi adrenalinski šok! Idealna in nepozabna izkušnja za vso družino!
Težavnostna stopnja: nezahtevno
Čas trajanja: 3 ure
Odhod izpred hotela Skipass: 10:00 in 15:30

 

RAFTING NA SAVI


Udeležite se raftinga na Savi Dolinki! Gornjesavska dolina s svojimi naravnimi danostmi ponuja ogromno število možnosti za preživljanje aktivnih počitnic! Rafting se je v zadnjih nekaj letih izkazal za enega izmed vedno bolj popularnih športov, ki je primeren tako za začetnike kot izkušene avanturiste! Udeležite se spusta po Savi Dolinki in preživite nepozaben dan v neokrnjeni naravi! Inštruktorji bodo poskrbeli za varnost in sproščenost pri izvajanju aktivnosti.
Težavnostna stopnja: nezahtevno
Čas trajanja: 3 ure
Odhod izpred hotela Skipass: 9:00

 

CANOEING NA RABELJSKEM JEZERU


Rabeljsko jezero je jezero v italijanski občini Trbiž v Julijskih Alpah, v neposredni bližini prelaza Predel, ki predstavlja državni mejni prehod med Italijo in Slovenijo. Rabeljsko jezero je ledeniškega izvora nastalo v morenski kotanji. Neokrnjena narava in kristalno čista voda vas bo očarala! Izkoristite lep dan za čolnarjenje na tem čudovitem jezeru, podajte se na otoček in užijte neokrnjeno naravo! V kolikor niste navdušeni nad samim čolnarjenjem se pa lahko odpravite na izlet okoli jezera in si ogledate tudi ostanke bunkerjev iz prve svetovne vojne!
Težavnostna stopnja: nezahtevno
Čas trajanja: 3 ure
Odhod izpred hotela Skipass: 9:30
 

Skipass hotel, Borovška cesta 95 4280 Kranjska Gora T: 04 582 10 00, E: info@skipasstravel.si